dissabte, 9 de novembre del 2013

S’editen les Actes de les IV Jornades d'Estudis Carmel Giner (2010).

L’IECMA i l’Ajuntament de Pego col·laboren en l’edició de les Actes de les IV Jornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer de Pego i Les Valls.

Divendres, 8 de novembre, la Casa de Cultura de Pego va acollir la presentació del llibre, editat per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) i l’Ajuntament de Pego, que recull les Actes de les IV Jornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer, celebrades allà mateix l’any 2010.

La primera edició de les jornades d’estudis que duen el nom del que fou cronista erudit de la vila i precursor estudiós de la cultura i història local, Carmel Giner i Bolufer (1901-1974), tingué lloc en 2004 i des d’aleshores aquestes ja havien assolit certa periodicitat, celebrant-se en anys alterns i combinades amb l’edició de les corresponents actes cada any següent. Malgrat la seua bona acollida, la conjuntura econòmica que travessem va fer que les de 2010 foren les últimes i que la publicació que li devia d’haver seguit haja hagut d’esperar dos anys més. Ara, amb l’ajut de l’IECMA, l’Ajuntament de Pego ha aconseguit editar-la.

En l’acte, que fou un èxit gran de públic i comptà també amb la presència de Pepe Giner (fill de Carmel), prengueren la paraula: Rosa Seser, presidenta de l'IECMA, qui va justificar la participació d’aquesta entitat en l’edició presentada pel seu interès gran a nivell comarcal i va fer menció especial a l’article dedicat al propi Institut per Antoni Lluís Carrió, secretari i impulsor principal d’aquesta entitat des de la seua fundació i que morí sobtadament ara fa mig any, el qual ha esdevingut un vertader testimoni vital dels 25 primers de l’IECMA; Alícia Siscar, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Pego, qui després dels agraïments protocol·laris va deixar caure la intenció de la corporació en recuperar les Jornades en un futur pròxim i Joan Miquel Almela, Arxiver municipal, qui va parlar primerament de la importància gran d’aquests tipus de col·laboracions per fer després un recorregut històric complet per les diferents edicions de les jornades, tot abans d’explicar el contingut del volum presentat.

Els autors de les diferents ponències que apareixen al llibre són: Antoni Lluís Carrió, Manuel Ardit Lucas, Vicent Comes, Josep Daniel Climent, Moisés Selfa, José Lull, Antonio Miguel Gómez, Ferran Ferrando i Evarist Miralles. I l’edició ha estat coordinada, com les pròpies jornades, per Joan Miquel Almela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada