dijous, 27 de juny del 2013

La revista L’Aiguadolç es presenta a València

El nou número de la publicació, un monogràfic dedicat a Josep Palàcios, es presenta a la llibreria Tres i Quatre


La presentació del darrer número de la revista de literatura L’Aiguadolç, el passat 6 de juny, a la llibreria Tres i Quatre, que des de fa uns mesos regenta l’escriptora i periodista Núria Cadenes, va comptar amb el fins ara director Antoni Prats i el director entrant d’aquesta publicació de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA), l’escriptor i professor Juli Capilla. A més a més, hi intervingueren els escriptors Jaume Pérez Montaner i Isabel Robles, coordinadors del dossier dedicat a l’enigmàtic autor de Sueca, Josep Palàcios.

Capilla va aprofitar l’ocasió per destacar la importància de les publicacions periòdiques en català, tot centrant-se en la revista L’Aiguadolç, de la qual va dir que “ha esdevingut una referència inexcusable, si hom vol saber què es cou, literàriament, al País Valencià”. També va destacar que “L’Aiguadolç ha estat possible gràcies a l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (l’IECMA), que l’edita, i al suport de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i l’Institut Ramon Muntaner, i, sobretot, al coratge i la perseverança del que n’ha estat fins ara director, Antoni Prats, al qual dec la confiança d’haver dipositat el projecte a les meues mans, i a la gent que en forma part del consell editorial i l’administració: Tomàs Llopis, Carles Mulet, Vicent Balaguer Antoni-Lluís Carrió i Joan-Carles Carrió, entre uns altres”.

Després de l’acte de presentació, hi va tenir lloc una tertúlia ben interessant a propòsit de l’escriptor de Sueca Josep Palàcios, en què intervingueren els presentadors i la mateixa llibrera, l’escriptora Núria Cadenes.

El número 40 de L’Aiguadolç fa un recorregut per l’obra de l’escriptor valencià Josep Palàcios, nascut a Sueca l’any 1938. Entre les creacions d’aquest escriptor polifacètic, destaquen Les quatre estacions (1959), Premi València de Literatura-Poesia; el poemari Devastació (1981), Premi de la Crítica del País Valencià; i alfaBet (1989), Premi de la Crítica Serra d’Or de Narració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada