dijous, 20 de juny del 2013

Comiat d'Antoni-Lluís Carrió

Ahir dimecres, 19 de juny, Rosa Seser, presidenta de l’IECMA, en el soterrar d’Antoni-Lluís Carrió i Artigues, li dedicà les paraules següents:

"Tots els que hem conegut de prop Toni-Lluís sabem que era una persona amb molt a aportar, una persona activa, una persona d’espenta, un lluitador.

Eixa gran força vital, ell la canalitzava per diversos fronts, però probablement no res el feia il•lusionar-se més que l’ebullició de la nostra cultura.  Almenys des de l’Institut d’Estudis de la Marina Alta, volem recordar-lo així, perquè hem pogut comprovar la satisfacció que se li endevinava sobretot en veure en els congressos d’estudis de la Marina les sales plenes, el nivell excel•lent dels investigadors i el nombrós públic interessat i entusiasta.

Els membres de les successives juntes de govern sabem bé que el nostre secretari era un home d’acció, un motor que ens arrossegava i ens exigia. Com també sabem que, a l’hora de treballar, Toni era el primer. La seua tasca en l’IECMA ha estat enorme. Congressos, jornades, exposicions, edició de llibres i revistes i, darrere, sempre Antoni Lluís sense demanar cap reconeixement personal. La major satisfacció per a Toni no eren les lloances personals sinó que l’IECMA fóra ben valorat, que se li reconegués la tasca investigadora i divulgadora que, des de fa tants anys, ha dut a terme sobretot de cara a la nostra comarca.

Amb la desaparició d’Antoni Lluís Carrió es perd no sols un dels referents més potents que teníem a la Marina Alta, sinó un dels seus principals divulgadors per les terres valencianes i per tot el nostre espai lingüístic i cultural.

Antoni Lluís ens ha deixat massa prompte, és cert. Però, en bona part gràcies a ell, el camí ja és obert i expedit, i no sols iniciat.

Amb la memòria del seu exemple, no ens ha de faltar el coratge per no desmeréixer la confiança que amb ell hem guanyat davant els nostres associats i simpatitzants. I per créixer encara més.

Toni ho hauria volgut així.

Bon viatge, amic i company de tasques i il•lusions."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada