divendres, 1 de març del 2013

Un llibre de Carles Simó i Jordi Giner analitza la realitat dels immigrants residents de Teulada

L’IECMA i la Universitat de València col•laboren en l’edició d’Un peu dins, un peu fora. La immigració de residents europeus al municipi de Teulada

Dimecres, 27 de febrer, la Biblioteca Municipal de Teulada va acollir la presentació d’Un peu dins, un peu fora. La immigració de residents europeus al municipi de Teulada, editat per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) i la Universitat de València (UV). En l’acte, a més dels autors, Carles Simó i Jordi Giner, professors de Sociologia de la UV, participaren Rosa Seser, presidenta de l'IECMA, la regidora de Cultura i Educació, Ana M. Puig, i l’alcalde de Teulada, Antoni Joan Bertomeu.

Aquest estudi, que obtingué el XVII Premi d’Investigació Vila de Teulada de 2008, constitueix un acostament rigorós i documentat a la realitat d’un municipi valencià on el turisme i els processos d’immigració residencial es donen la mà. A més a més, permet entendre les dificultats de la inserció que protagonitzen els immigrants no laborals de la UE27 alhora que aporta dades bàsiques per a una definició clara dels perfils i comportaments dels residents europeus així com una anàlisi d’un fenomen tan ignorat com és la migració de jubilats europeus cap a la costa mediterrània i les dinàmiques que ha desenvolupat.

L’acte ha estat un èxit d'assistència i també de participació en el torn de preguntes per part del públic, cosa que ha donat peu al fet que el consistori teuladí s’haja decidit a organitzar per a més avant una taula redona sobre la immigració de residents europeus, amb participació de representants dels diversos col•lectius d’immigrants del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada