divendres, 19 d’abril del 2013

Juli Capilla pren el relleu a Antoni Prats com a director de la revista 'L'Aiguadolç'

El nou número de la publicació, un monogràfic dedicat a Josep Palàcios, es presenta a la Biblioteca Suecana

La presentació del darrer número de la revista de literatura L'Aiguadolç, el passat 12 d'abril, a la Biblioteca Suecana va servir per fer públic el nom de la persona que pren el relleu a Antoni Prats com a director d'aquesta publicació de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA): l'escriptor Juli Capilla. D'ell, el fins ara director, el poeta Antoni Prats, en va destacar la trajectòria al davant d'unes altres revistes com Caràcters i L'Espai del Llibre.

A més, Prats va aprofitar l'ocasió per acomiadar-se i "tancar amb aquest número una etapa que va començar el 1985". "Un número excepcional –dedicat íntegrament a la figura de l'escriptor Josep Palàcios– per la importància de l'autor, malgrat ser encara poc conegut per la poca difusió de la seua obra; i pels coordinadors del dossier, grans admiradors de l'obra i la persona de Palàcios".

El fins ara director de L'Aiguadolç, Antoni Prats,
amb Josep Palàcios, escriptor estudiat en el darrer número.
El número 40 de L'Aiguadolç fa un recorregut per l'obra de l'escriptor valencià Josep Palàcios i Martínez, nascut a Sueca l'any 1938. Entre les creacions d'aquest novel•lista, poeta i assagista, destaquen Les quatre estacions (1959), Premi València de Literatura-Poesia; el poemari Devastació (1981), Premi de la Crítica del País Valencià; i alfaBet (1989), Premi de la Crítica Serra d'Or de Narració.

La presentació de la publicació en la ciutat de l'autor, esdeveniment inclòs en el cicle Tertúlies de ca Fuster, va comptar amb la participació de la crítica literària Isabel Robles i l'escriptor Jaume Pérez Montaner, coordinador del dossier sobre Palàcios.

Juli Capilla, nou director de L'Aiguadolç, i Antoni Prats.
L'acte es va tancar amb una tertúlia literària sobre la figura de l'autor suecà en què van intervindre l'historiador Antoni Furió, l'escriptor Josep Lozano, el poeta Vicent Salvador i el flamant director de L'Aiguadolç, Juli Capilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada