dijous, 16 de febrer del 2017

El Cine-Club Pessic projecta aquest diumenge la pel·lícula ‘Born’

| Activitat paral·lela al 6é Congrés d’Estudis de la Marina Alta

| Rosa Seser, presidenta de l’IECMA, farà una introducció sobre la Guerra de Successió a la comarca

Diumenge, 19 de febrer, a les 19 hores, dins de la programació del Cine-Club Pessic, es projectarà al Centre Social de Dénia  la pel·lícula Born, activitat paral·lela a la celebració, els dos primers caps de setmana de març, del 6é Congrés d’Estudis de la Marina Alta. 

El Cine-Club Pessic col·labora una vegada més en l’organització de la programació cultural que complementa les jornades d’estudis de l’IECMA. En aquesta edició, amb la projecció de tres films relacionats amb algunes de les temàtiques que s’abordaran al congrés. El primer títol del cicle va ser Fake, d’Orson Welles, una reflexió sobre el món de l’art (projectada al gener). 


Born, dirigida per Claudio Zulian, es podrà veure diumenge vinent. L’argument segueix la trajectòria de tres personatges veïns del barri barcelonés del Born, arrasat l’any 1714 per les tropes de Felip V. Com a introducció, la presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals, Rosa Seser, farà una introducció per a contextualitzar el tema a la Marina Alta, “sobretot a Dénia, que va tindre un paper protagonista, per a bé i per a mal”. Insistint en la visió de la pel·lícula, que ressegueix els efectes de la guerra a través de la seua incidència en la vida de persones concretes, “faré un paral·lelisme entre les conseqüències del conflicte per a la ciutat i el govern municipal i per a personatges com els Gavilà o Joan Baptista Basset, que acabaria lluitant, precisament, a Barcelona”.

Tancarà el cicle, el 30 d’abril, En el mismo barco, un documental de  Rudy Gnutti sobre la relació entre tecnologia i medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada